Actueel

Melk & Honing is gesloten op Koningsdag en op Bevrijdingsdag

 

Lezing over de darmen door Rineke Dijkinga

Zaterdag 10 juni a.s. zal orthomoleculair- en natuurgeneeskundige Rineke Dijkinga een lezing houden bij Raw Milk Company over de darmen.

Wat doen de darmen voor je gezondheid, en hoe houd je de darmen zelf gezond? Welke rol spelen de darmbacteriën hierin? En wat doen antibiotica met de darmgezondheid? Deze en andere vragen gaan besproken worden, en u kunt er bij zijn.

U kunt zich aanmelden in onze winkel, of door een mail met uw naam en telefoonnummer te sturen naar info@rawmilkcompany.nl. De inschrijvingskosten zijn €18,50. U kunt dit bedrag overmaken naar NL28TRIO0212187325 ten name van Raw Milk Company. Vermeld hierbij uw naam en “aanmelding lezing”. Uw aanmelding wordt bevestigd zodra het bedrag ontvangen is. Hiervan zal een deel naar de SeaFirstFoundation gaan. De dagplanning is als volgt:

9.00-9.30 uur: inloop met kefir

9.30-11.00 uur: lezing Rineke

11.00-11.30 uur: pauze met ‘Rineke’-thee en de hangop van RauwPower.

11.30-12.30 uur: lezing Raw Milk Company

Na de lezing is er nog tijd voor vragen. De dag zal uiterlijk 13.30 uur afgelopen zijn.

Meer weten over Rineke? Ga naar www.rinekedijkinga.nl.

In het nieuws: Rauwmelkse kazen hebben een lager risico op Listeria besmetting

“De grote verscheidenheid aan bacteriën in rauwmelkse kazen zorgt voor een bescherming tegen pathogenen. Bovendien zijn zuurdere kazen, zoals geitenkaas, extra beschermd tegen de groei van Listeria. Hoewel de kans op besmetting van rauwmelkse kazen door Listeria uiterst klein blijkt te zijn, blijft het nog steeds aangeraden voor kwetsbare groepen om rauwmelkse kazen te mijden, maar deze waarschuwing geldt ook  voor industriële en verwerkte kazen.”

https://abitor2.wordpress.com/2017/03/09/rauwmelkse-kaas-gezond/

Presentaties en excursies bij Raw Milk Company

In onze presentatieruimte bieden wij regelmatig groepen inzicht in de ontstaansgeschiedenis van ons bedrijf en de gezondheidsvoordelen van onze rauwe zuivel. Wilt u met uw bedrijf of vereniging ook zo’n presentatie bijwonen? Neem dan contact met ons op.

Website over rauwe melk gelanceerd

Op deze site wordt door Prof. Dr. Ton Baars allerlei informatie over rauwe melk gegeven.

www.milkandhealth.com

RauwPower verkrijgbaar in België!

Momenteel kunt u onze RauwPower zuivel ook vinden in heel België. Wij werken samen met Biofresh, de grootste biologische groothandel van onze zuiderburen. Zij leveren aan winkels, scholen, restaurants en bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.biofresh.be. Heeft u een winkel, school, restaurant of bedrijf in België, en wilt u onze RauwPower zuivel verkopen? Klik dan hier voor meer informatie.

Boerderijwinkel Melk & Honing geopend

IMG_2722_cc_web IMG_3123_cc_web

Op 17 juni 2016 is om 11:00 uur onze biologische boerderijwinkel Melk & Honing feestelijk geopend. Buurtgenoten, familie en andere bezoekers waren hierbij aanwezig. De 100-jarige vader van André knipte het lint door, waarna de kinderen van André en Tonny champagneglazen (met kefir natuurlijk!) uitdeelden aan alle gasten. Het was een zeer geslaagde dag en iedereen die de opening bijwoonde kreeg een gratis fles kefir cadeau.

Op 18 juni deden wij mee aan de landelijke Open Dagen van de biologische landbouw. Om 11:00 uur, 13:00 uur en 15:00 uur werden er presentaties gegeven door André en Tonny en er waren consumenten aanwezig om te vertellen over hun ervaringen met RauwPower zuivel. Verder konden bezoekers met de huifkar naar de boerderij Het Hengelman van Jos en Dorthy Elderink, een paar kilometer verderop, waar wij een maatschap mee hebben. Hier konden zij de prachtige koeien zien die de melk voor onze rauwe zuivel produceren.

De open dag was erg succesvol, de presentaties werden steeds voor een volle zaal gegeven, en de reacties van bezoekers waren lovend, zowel op de winkel als op de zuivel en de fabriek.

IMG_2776_cc_web IMG_2843_cc_webIMG_3216_cc_web IMG_2886_cc_web IMG_3654_cc_web