In het nieuws

Uitgebreid artikel over kefir van orthomoleculair geneeskundige Rineke Dijkinga

In dit artikel:

  • Wat is kefir?
  • Het verschil tussen waterkefir en melkkefir
  • Waar je op moet letten als je kant-en-klare kefir of voeding met probiotica koopt
  • Waar je op moet letten als je kefir gaat gebruiken
  • De invloed van kefir op je darmflora
  • De invloed van kefir op de rest van je gezondheid
  • Aanvulling met probiotica-pillen of -poeders nodig?
  • Kefir en antibiotica
  • Zelf kefir maken
  • Kefir van rauwe zuivel versus gepasteuriseerde zuivel

Lees het volledige artikel op http://rinekedijkinga.nl/veelgestelde-vragen/kefir.html.

Rauwmelkse kazen hebben een lager risico op Listeria besmetting

“De grote verscheidenheid aan bacteriën in rauwmelkse kazen zorgt voor een bescherming tegen pathogenen. Bovendien zijn zuurdere kazen, zoals geitenkaas, extra beschermd tegen de groei van Listeria. Hoewel de kans op besmetting van rauwmelkse kazen door Listeria uiterst klein blijkt te zijn, blijft het nog steeds aangeraden voor kwetsbare groepen om rauwmelkse kazen te mijden, maar deze waarschuwing geldt ook  voor industriële en verwerkte kazen.” Lees hier meer.

RTV Oost:

“De vraag naar biologische, rauwe zuivel stijgt. Raw Milk Company in De Lutte is één van de weinige bedrijven in Nederland die dit produceert. Volgens de familie Mulder is het gezond en zelfs helend.”