Kefir kopen

Kefir is een populaire melkdrank die wordt gemaakt van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. Omdat de kefir van RauwPower wordt gemaakt van rauwe melk, blijven alle goede eigenschappen van het rauwe, oorspronkelijke product behouden. Dat biedt grote voordelen voor de gezondheid, onder meer voor mensen die last hebben van lactose-intolerantie.

Bij ons kunt u kefir kopen die langere tijd houdbaar is. Alhoewel de rauwe melk niet wordt gepasteuriseerd of gesteriliseerd, vindt er namelijk wel fermentatie plaats. De melkdrank wordt hierdoor langer houdbaar, terwijl alle goede stoffen dus wel in de drank aanwezig blijven. Dit in tegenstelling tot verhitte rauwe melk. Door dit proces gaan namelijk ook de gezonde enzymen en bacteriën verloren.

Hoe wordt kefir gemaakt?

Gaat u kefir kopen, dan is het van prettig om te weten hoe het drankje tot stand komt. Van origine wordt het gemaakt van kefirkorrels. Dat zijn zogeheten clusters van levende micro-organismen, caseïne en een oplosbare voedingsvezel genaamd kefiran. Indien goed verzorgd, kunnen deze korrels langere tijd worden gebruikt. Dat is echter niet altijd het geval.

Wanneer omstandigheden veranderen, kan de kwaliteit en de smaak namelijk achteruitgaan. De kefir die u kunt kopen bij RauwPower is om die reden gemaakt van een nieuwe kolonie organismen. Deze worden in poedervorm gekweekt, in een zeer nauwkeurige samenstelling. Dit komt de kwaliteit ten goede. Ook wordt door deze nieuwe methode voorkomen dat er korrels ontstaan.

Kefir kopen is goed voor de gezondheid

Wanneer rauwe melk wordt gepasteuriseerd, verdwijnt of vermindert de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen. Een voorbeeld daarvan is vitamine K2, waarvan bekend is dat het een gunstige invloed heeft op de preventie van hart- en vaatziekten en op de calciumhuishouding. Bij fermentatie is dat niet het geval. De kefir die u bij ons kunt kopen is dus rijker aan vitamine K2 dan de niet-rauwmelkse variant.

De micro-organismen in rauwmelkse kefir zorgen er daarnaast voor dat de drank rijk is aan een scala aan B-vitaminen, en vitamine A en D. Het drankje voorziet dus in een breed pallet aan noodzakelijke vitaminen voor het lichaam. De aanwezigheid van het aminozuur tryptofaan bevordert ten slotte de aanmaak van het ‘gelukshormoon’ serotonine. Indirect wordt hierdoor ook de aanmaak van het slaaphormoon melatonine gestimuleerd.

Kefir kopen vanwege de probiotische werking

De levende bacteriën in de producten van RauwPower hebben een probiotische werking. Dat wil zeggen dat ze een actieve rol spelen bij de totstandkoming en het behoud van een gezonde darmflora. Wanneer u last heeft van de darmen, bijvoorbeeld na een antibioticakuur, kan kefir kopen dus een goede oplossing zijn. De ongunstige microben uit de antibiotica, zoals de Candida albicans, worden namelijk bestreden.

Het drankje verzekert u ook van een prebiotische werking. De oplosbare vezel kefiran geldt namelijk als een zeer geschikte voedingsbodem voor tal van gunstige micro-organismen in het darmstelsel. Er gaat dus tevens een preventieve werking vanuit. In de niet-rauwmelkse varianten van kefir die u in de supermarkt kunt kopen, zijn veel van deze pre- en probiotica door pasteurisatie of sterilisatie vernietigd.

Goede rauwe kefir kopen

Goede rauwe kefir van RauwPower is niet overal te verkrijgen. Om onze klanten van dienst te zijn, hebben we daarom een overzicht gemaakt van verkooppunten door heel Nederland en België. Indien u het product niet kunt kopen in uw favoriete winkel, raden wij u aan om er even naar te vragen. De producten van RauwPower kunnen dan worden besteld.

Bent u benieuwd naar waar de producten vandaan komen? Dan kunt u ook langskomen in onze boerderijwinkel Melk & Honing in De Lutte, Twente.