Excursies

Op de bovenverdieping van de fabriek bevindt zich onze presentatieruimte. Hier verzorgen wij regelmatig excursies voor groepen waarin wij vertellen over de oorsprong van ons bedrijf, hoe het zich heeft ontwikkeld tot wat het nu is, en de gezondheidseffecten van rauwe zuivel. De aspecten van voeding en gezondheid komen ruimschoots aan bod. Natuurlijk krijgt u onze zuivel ook te proeven, en een blokje rauwmelkse kaas zal niet ontbreken. Wilt u ook een excursie met uw collega’s, vereniging of vrienden? Stuur dan een mailtje naar info@rawmilkcompany.nl of bel voor een afspraak. U kunt ook eerst komen kijken voordat u beslist of u een excursie wilt. Wilt u dit combineren met een huifkartocht om zo het mooie Twente te ontdekken? Kijk dan op www.huifkarverhuur-deluts.nl

Lezing over darmgezondheid

Zaterdag 10 juni gaf Nederlands bekendste orthomoleculair geneeskundige Rineke Dijkinga bij Raw Milk Company/Melk en Honing een lezing over darmgezondheid. Wat doen de darmen voor je gezondheid, en hoe houd je de darmen zelf gezond? Welke rol spelen de darmbacteriën hierin? En wat doen antibiotica met de darmgezondheid?

We noemen het totaal van alle micro-organismen in de darmen ook wel ons ‘vergeten orgaan’. Duizenden jaren lang leerde elke arts wat het belang is van een gezonde darmbacterie-huishouding. Elke ziekte werd in verband gebracht met de darmen. De laatste eeuw raakte dit echter in de vergetelheid en gingen we met man en macht deze micro-organismen bestrijden. Langzamerhand komt ons ‘vergeten orgaan’ gelukkig weer volop in de wetenschappelijke belangstelling. We gaan ook steeds meer inzien dat we maar beter vrienden kunnen worden én blijven met alle micro-organismen in en op ons lijf. Dat ook bacteriën en schimmels die we jarenlang als ‘fout’ hebben bestempeld tóch nuttig zijn, mits in de hand gehouden door ‘goede’ bacteriën.
Het hebben van een gezonde en gevarieerde hoeveelheid darmbacteriën heeft ongelooflijk veel te maken met voeding en leefstijl. Je kunt nog zo gezond eten, zonder je goede darmbacteriën stagneert je stoelgang, kun je eiwitten niet goed verteren, kun je geen gezond vet uit vezels maken, kun je voedingsstoffen niet opnemen, maak je geen slaap- en ‘geluksstoffen’ aan, etc.
Dit is waar de lezing van 10 juni a.s. over ging: hoe kun je met voeding en leefstijl zorgen dat je de goede en waardevolle bewoners van je darmen optimaal in de watten legt zodat jij je totale gezondheid zo gunstig mogelijk kunt beïnvloeden.