Over Raw Milk Company

Raw Milk Company is ontstaan uit een samenwerking van twee biologische melkveebedrijven: ’t Ecoloar van André en Tonny Mulder uit Zwolle en Het Hengelman van Jos en Dorthy Elderink uit De Lutte.

Beide bedrijven waren op zoek naar een manier om hun melk te laten verwerken tot hele bijzondere zuivelproducten. Op ’t Ecoloar werd al volop geëxperimenteerd met rauwmelkse kefir, yoghurt en hangop. Deze producten werden goed ontvangen door de klanten van de eigen boerderijwinkel. In juni 2013 werd het merk RauwPower gelanceerd, en de vraag naar RauwPower producten groeide gestaag.

In 2015 moest ’t Ecoloar door de voorgenomen aanleg van een autoweg verkocht worden. Om die reden werd besloten om in de buurt van Het Hengelman een nieuw zuivelverwerkingsbedrijf te bouwen. De zuivelproductie is inmiddels in volle gang en RauwPower producten worden in steeds meer winkels, boerenmarkten en webwinkels in Nederland en België verkocht.

Wij leveren onze kefir, yoghurt, kefir hangop, yoghurt hangop en jus de lait ook aan verschillende biologische groothandels. Dit betekent dat u onze zuivel in steeds meer (biologische) winkels kunt vinden. Heeft uw plaatselijke natuurwinkel of delicatessenzaak nog geen RauwPower in de schappen staan? Vraag er dan naar bij een medewerker.

Boerderijwinkel “Melk & Honing”

Natuurlijk bent u ook in onze boerderijwinkel Melk & Honing aan het juiste adres voor RauwPower zuivel, vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee, chocola, en natuurlijk melk en honing. Rauwe melk is alleen in onze winkel op bestelling te koop, mail hiervoor naar bestellingen@rawmilkcompany.nl of kom langs in onze winkel, waar u een melk-abonnement kunt regelen.

Op Erve Het Hengelman (Hengelerheurneweg 2, De Lutte) kunt u dagelijks tussen 16:30 en 18:00 vanuit de skybox zien hoe de koeien gemolken worden.