Over Raw Milk Company

Raw Milk Company is ontstaan uit een samenwerking van twee biologische melkveebedrijven: ’t Ecoloar van André en Tonny Mulder uit Zwolle en Het Hengelman van Jos en Dorthy Elderink uit De Lutte.

Beide bedrijven waren op zoek naar een manier om hun melk te laten verwerken tot hele bijzondere zuivelproducten. Op ’t Ecoloar werd al volop geëxperimenteerd met rauwmelkse kefir, yoghurt en hangop. Deze producten werden goed ontvangen door de klanten van de eigen boerderijwinkel. In juni 2013 werd het merk RauwPower gelanceerd en de vraag naar RauwPower producten groeide gestaag. Toen ’t Ecoloar moest verhuizen wegens de aanleg van een snelweg zijn André en Tonny Mulder in Twente neergestreken om dankzij een samenwerking met Jos en Dorthy Elderink zich te kunnen specialiseren in de productie van biologische rauwmelkse zuivel.

Gezondheid

Wij hebben veel klanten die zich door onze zuivel gezonder en energieker voelen. Mensen melden dat ze minder last hebben van darmklachten (PDS, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, obstipatie of diarree), eczeem, hooikoorts, astma, reumatische klachten en slijmvorming nu ze overgestapt zijn op onze rauwmelkse zuivel. In de afgelopen maanden is er een wetenschappelijk onderzoek met behulp van een enquête uitgevoerd naar de gezondheidseffecten van onze RauwPower zuivelproducten. De resultaten hiervan worden binnenkort gepubliceerd.

Wij leveren onze kefir, yoghurt, kefirhangop, yoghurthangop en jus de lait aan verschillende biologische groothandels (Udea, Kroon, Odin en Biofresh in België).  Dit betekent dat u onze zuivel in steeds meer (biologische) winkels kunt vinden. Heeft uw plaatselijke natuurwinkel of delicatessenzaak nog geen RauwPower in de schappen staan? Vraag er dan naar bij een medewerker.

Boerderijwinkel “Melk & Honing”

Uiteraard bent u ook in onze boerderijwinkel Melk & Honing aan het juiste adres voor RauwPower zuivel, vlees, rauwmelkse kaas, groente, fruit, eieren, thee, chocola, en natuurlijk melk en honing.

Op Erve Het Hengelman (Hengelerheurneweg 2, De Lutte) kunt u dagelijks tussen 16:30 en 18:00 vanuit de skybox zien hoe de koeien gemolken worden.