Yoghurt

Met probiotische culturen

Omdat onze RauwPower yoghurt van rauwe melk is gemaakt, behoudt het alle goede gezonde eigenschappen van biologische rauwe melk. Maar door het fermentatieproces van 24 uur, is het veel langer houdbaar dan 'normale' yoghurt. Bovendien is er nog een aantal opvallende voordelen te noemen:


Onze yoghurt is gemaakt van volvette rauwe melk, waaraan een zogenaamde AB-yoghurt cultuur is toegevoegd: naast de normale yoghurtbacteriën bevat het ook de probiotische culturen Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis. Deze bacteriën overleven het maagzuur en komen dus ook daadwerkelijk in de darmen terecht. Deze bacteriën helpen maag en darmen in de juiste balans te brengen. De EFSA (European Food Safe Authority) erkent dat levende yoghurtbacteriën helpen bij de vertering van lactose, ook bij mensen die lactose-intolerant zijn.

Doordat onze yoghurt niet verhit wordt, is deze iets dunner dan je wellicht gewend bent. De gebruikte AB-yoghurt cultuur geeft ook dunnere yoghurt, en is de beste cultuur voor de darmflora. Daarnaast voegen wij geen verdikkingsmiddelen of melkpoeder toe. Wat door anderen vaak gedaan wordt om de yoghurt dikker te maken. De smaak is mild en romig en heeft een zacht geurig yoghurtaromaDe fermentatietijd van onze yoghurt is 24 uur, wat maakt dat deze gemakkelijker te verteren is, en minder belastend voor het hele verteringsproces.


Door het gebruik van volle melk bevat onze yoghurt ook veel meer vitamine K2, vergeleken bij magere en halfvolle yoghurt. Fermentatie van melk verhoogt het gehalte tryptofaan. Dit aminozuur is onder andere de grondstof van serotonine, een gelukshormoon, wat op zijn beurt weer de voorloper is van het slaaphormoon melatonine.


De ideale bewaartemperatuur voor onze producten is 4 graden Celcius. De PET-fles is vrij van BPA en ftalaten.


Andere leden uit onze RauwPower familie

De Raw Milk Company blog

Share by: