Raw Milk Company

ONS FAMILIEBEDRIJF


In Nederland zijn wij het eerste en enige (familie)bedrijf dat op grote schaal rauwmelkse zuivel produceert. We begonnen in 1992 in Zwolle op de ouderlijke boerderij van André, en schakelden over naar een biologische bedrijfsvoering in 1995. De boerderij had ’t Ecoloar als naam. Daar maakten we als eerste biologische rauwmelkse kefir, rauwmelkse yoghurt en rauwmelkse hangop die we in onze eigen boerderijwinkel verkochten.


Inmiddels zijn wij sinds 2016 gevestigd in De Lutte, een dorp in Noordoost Twente met een prachtig achterland. Waar we naast onze hightech, duurzame en overzichtelijke productieruimte ook onze boerderijwinkel Melk & Honing hebben. Daar verkopen we niet alleen onze eigen producten, maar ook biologische versproducten zoals groenten en fruit, vlees, rauwmelkse kaas en droogwaren.


Natuurlijk kunnen wij niet zonder onze fantastische medewerkers! Brigit, Ingrid, Jacqueline, Leslie en Marijke werken met hart en ziel aan het maken en verkopen van jouw RauwPower zuivelproducten.




Wie zijn wij?


André Mulder

Als een na jongste zoon van een boer namen Tonny en ik  de boerderij van mijn vader over, in Wijthmen, Salland (Overijssel).  Onze drie kinderen (twee zonen en een dochter) waren toen nog jong. In 1995 besloten we over te schakelen naar biologisch.


Mij werd namelijk duidelijk dat het niet meer verantwoord was om als gangbare boer te denken in schaalvergroting, maar dat ik als boer moest gaan voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Met respect voor dier, natuur en milieu in het hier en nu, én voor de toekomst.


In 2011 introduceerden we de eerste rauwmelkse producten, waaronder kefir. Nu is onze jongste zoon mede-eigenaar van de Raw Milk Company en hebben we vier mensen in loondienst.


In ben er trots op dat we een verantwoorde werkgever mogen zijn, een groeiend aantal tevreden klanten hebben en een flink eind op weg zijn om energieneutraal te produceren.”

“Ik heb 30 jaar als verpleegkundige gewerkt. Op verschillende afdelingen zoals algemeen interne, gastro-entrologie en oncologie. Daar heb ik nog meer mogen ervaren hoe belangrijk het is om met aandacht te luisten, en hoe belangrijk de juiste voeding is voor je gezondheid.


Mensen die bij ons in de winkel komen hebben vaak al over de gunstige effecten van onze zuivel van andere gehoord. Het is fijn dat ik door alle ervaringen van de afgelopen tien jaar klanten goed kan adviseren. Het geeft mij veel voldoening als ik de positieve reacties van klanten hoor. Bewust omgaan met voeding en blije tevreden klanten; dat zijn belangrijke drijfveren in ons bedrijf. 


Kennelijk ben ik in mijn hart nog steeds een zorgverlener!”

Tonny Mulder-Lugtenberg

Ir. Koen Mulder

mede-eigenaar

“Als jongste van drie kinderen was ik de enige die écht geïnteresseerd was in voedsel- en met name melkproductie.


Ik wilde echter geen boer worden en ben daarom gaan studeren aan de Wageningen University & Research (WUR): Levensmiddelentechnologie. Ik ben afgestudeerd in 2018.


Sindsdien ben ik mede-eigenaar geworden van de Raw Milk Company en verantwoordelijk voor de productontwikkeling. Als wetenschappelijk opgeleide is het voor mij belangrijk om exact te weten wat er gebeurt in ons productieproces en op welke manier we het nog beter kunnen doen. Want natuurlijk willen we niet alleen aan de eisen van de NVWA (Nederlands Voedsel- en Warenautoriteiten) voldoen, maar is het voor ons ook belangrijk dat onze (nieuwe) producten voldoen aan de voorwaarden die wij stellen. Dat wil zeggen: lekker, eerlijk en gezond.”


Onze leveranciers


Jan en Diny Koekoek

Erve Auskamp

Op het eeuwenoude Erve Auskamp werken Jan en Diny met Eddo en Lianne, een vaste medewerker en een stagiair met 130 melkkoeien en zeventig stuks jongvee, waarvoor zij 115 hectare en enkele modern ingerichte schuren beschikbaar hebben.


 Eddo en Lianne Nijhof

Erve Auskamp

De boerderij beschikt over enkele kleinschalige landbouwpercelen. De weides zijn niet groter dan 1,5 hectare en  aan drie zijden omgeven door landschappelijke elementen, zoals bos, een sloot of houtwallen nabij de stille arm van de Dinkel.


Biologische melkveehouderij Het Hengelman is in 1999 omgeschakeld van een gangbare melkveehouderij naar een biologische melkveehouderij.  Er wordt geen antibiotica meer gebruikt. Als een koe niet helemaal lekker in haar vel zit worden er homeopathische middelen gebruikt.


Jos en Dorthy

Elderink

Landgoed het Hengelman

in De Lutte 


Share by: