Magere kwark

Speciaal voor sporters

(tijdelijk niet leverbaar)

Speciaal voor sporters maken we nu ook RauwPower magere kwark met wel 12,4% eiwit! Wij ontromen rauwe melk en laten de resterende magere melk tot wrongel indikken, door toevoeging van melkzuurbacteriën en lebstremsel. De fermentatie van de magere melk duurt zo’n 20 uur. Dit zorgt voor splitsing van bepaalde eiwitten, wat de verteerbaarheid verbetert. Het lebstremsel geeft de kwark, ondanks het lage vetgehalte, een milde smaak en een zachte textuur.

Na de fermentatie hangen wij de wrongel op en laten hem indikken tot een kwart van het oorspronkelijke volume. Wij gebruiken geen melkpoeder om de gewenste dikte te verkrijgen. En zoals u van ons gewend bent worden de eiwitten niet aangetast door hittebehandeling.

Dit maakt van onze magere kwark een rijke bron van makkelijk verteerbaar eiwit met relatief weinig lactose. Dus goed voor actieve mensen die veel energie verbruiken!


Magere kwark is verkrijgbaar in verpakkingen van 500 ml. De ideale bewaartemperatuur voor onze producten is 4 graden Celcius. De PP-verpakkingen zijn vrij van BPA en ftalaten.

Andere leden uit onze RauwPower familie

De Raw Milk Company blog

Share by: